Ikon Telefon
070-344 05 00
Ikon Öppettider
Vardagar 11:00 - 17:00

Bloggen - Om Webbutveckling och Marknadsföring

Hur hittar man nya kunder?

Hur hittar man nya kunder?

2019-10-30

Det bästa sättet är naturligtvis att låta kunderna hitta företaget eller tjänsterna som man erbjuder. Genom att fundera över några enkla saker kan man förbättra förutsättningarna avsevärt.

Först och främst gäller det att identifiera den potentiella kunden. Vem är han eller hon? Köper kunden som representant för ett företag eller privat? Vilken åldersgrupp och vilka andra intressen har kunden osv.

När man har koll på det mest grundläggande bör man försöka ta reda på vilka kanaler kunden använder sig av och var det finns störst chans att göra ett intryck.

Det finns ett antal olika kanaler såsom sociala medier, klassisk annonsering i dags- och fackpress med mera som alla kommer att få olika stor genomslagskraft beroende på både varans eller tjänstens art och kundens beteende.

Själva grunden i företagets profil och kommunikation måste ändå sägas vara en bra webbplats. När man har en väl fungerande och tilltalande webbsida att utgå ifrån kan man utvidga sin marknadsföring och kommunikation genom andra kanaler.

Man återanvänder sedan webbsidan för att följa upp kampanjer, skapa interaktioner med kunden samt att mäta besökarstatistik och verkningsgrad av annonsering.

Vi kan hjälpa till med hela kedjan från skisser till en helhetslösning på webben innefattande hemsidor, annonsering och annat grafiskt material.

Välkommen att kontakta oss om du vill veta mer!

Skrivet av:
Stefan
Stefan
< tillbaks till alla bloggposter