Ikon Telefon
070-344 05 00
Ikon Öppettider
Vardagar 11:00 - 17:00

FAQ- Vanliga frågor

Här hittar du svaren på de vanligaste frågorna om webbsidor och marknadsföring.

Webbsidor

Vad betyder SEO?

Detta är en förkortning av Search Engine Optimization och brukar översättas med sökmotoroptimering på svenska. Det handlar alltså om att optimera webbsidan för att hamna så högt upp som möjligt i resultatlistan när någon söker efter något som du eller ditt företag erbjuder, eller har information om. SEO är ett stort område och en viktig del av produktionen av nya webbplatser. Samtidigt kan man också utföra sökmotoroptimering på redan befintliga webbsidor.

Vad betyder SEM?

Ofta behöver man använda betald marknadsföring för att hamna i toppen av sökresultaten vid sökningar på internet. Detta kallas SEM, som är en förkortning av Search Engine Marketing, och brukar kallas för sökmotormarknadsföring på svenska. Man betalar alltså t.ex. Google för att hamna högre i sökresultaten.

Vad menas med responsiv design?

En responsiv webbsida anpassar sig efter datorn eller läsplattan som den visas på. Det betyder att man kan få ett bra och funktionellt innehåll på olika enheter.

Kan jag uppdatera hemsidan själv?

Det beror på vilken typ av hemsida du väljer. Det finns olika alternativ, från enklare blogginlägg till möjligheten att ändra allt innehåll såsom texter och bilder och även lägga till nytt innehåll via CMS.

Kan jag använda min nuvarande domän till min nya hemsida?

Javisst kan du det. Din domän kan flyttas till ett nytt webbhotell eller finnas kvar på tidigare plats beroende på vilka funktioner du väljer. Domänadress och webbhotell är olika saker.

Vilka bilder kan jag använda på min hemsida?

Du kan använda alla bilder som du tagit själv, men man kan inte hämta en bild från internet hur som helst. Grundregeln är att den som publicerar bilden måste äga rättigheten till den. Självklart får du hjälp att hitta lämpliga bilder och annat passande material.

Behöver jag en databas?

Om man vill ha möjlighet att göra ändringar på webbsidan använder man oftast en databas där man gör ändringarna som sedan hämtas till presentationen på webbsidan. För att göra ändringar i databasen använder man ett sk. CMS (Content Management System) så att man inte behöver ändra i själva koden. Då kan man alltså göra textändringar och byta ut bilder eller göra blogginlägg med mera utan att ändra strukturen för sidan. För en helt statisk sida behövs ingen databas.

Hjälp med uppdateringar och ändringar?

Vill du ha hjälp att hantera din sida kan du teckna ett supportavtal så fixar vi uppdateringar och ändringar löpande så att din webbplats alltid är aktuell med ny information. Du kan välja mellan grundsupport eller totalsupport: Supporttjänster

Reklam

Kan jag få hjälp med en annonskampanj?

Absolut, du kan få hjälp att utforma hela kampanjen, från idé till införande i olika medier som tryck eller webb.

Ekonomi

Kostar det något extra med E-handelsfunktioner?

Normalt kostar e-handelsfuktioner extra beroende på hur du vill använda din webbutik. Priset styrs bland annat av antal produkter och funktioner.

Kan jag dela upp betalningen för webbplatsen?

Ja, du kan välja att betala allt på en gång eller dela upp betalningen på 12 månader.

Kan jag sälja annonsplats på min hemsida?

Självklart kan du göra det. Det är ju din hemsida även om Visimedia producerat den åt dig.

Måste jag betala för webbhotell?

Din webbplats måste lagras någonstans och det normala är att använda ett webbhotell som sköter driften av servern. Man kan naturligtvis ha en helt egen server men det brukar sällan fungera bra beroende på ett antal olika faktorer.

Övrigt

Hur behandlas uppgifter som jag lämnar till Visimedia?

Du kan läsa om hantering av personuppgifter på sidan Villkor.

Nyhetsbrev »
Tack! Ditt meddelande är skickat.
Oops! Något gick fel när meddelandet skulle skickas.